20. července 2023

Prací pásky na prádlo

Prací pásky jsou něco, s čím nemám vůbec žádné zkušenosti. Tedy alespoň doposud. Zkusit se má ale vše a pokud jsou ohleduplné k lidem i přírodě, platí to dvojnásob. 



Pásky mi připomínají čtverečky do pračky proti zabarvování prádla. Jen nejsou látkové ani papírové, ale na omak jakoby pěnové. Je to hodně zvláštní "materiál", který se těžko popisuje. To si prostě musíte omakat a vyzkoušet.
Prací pásky fungují jako prášek na praní, aviváž a změkčovadlo prádla v jednom. Nehrozí zde riziko, pokud máte třeba alergii na některé prací prášky nebo aviváže. Neobsahují totiž žádné přidané parfémy či jiné dráždivé látky. Balení je zcela bez plastů a po spotřebování nezbyde téměř žádný odpad, jen kousek papíru, který vytřídíte.

Rozpouští se už při 30 °C, což oceňuji, protože na tento stupeň peru nejčastěji. To stejné platí i při ručním praní, když si přepírám například krajkové podprsenky. 
Abychom si tedy ujasnili, jak pásky fungují, tak po styku s vodou se promění v prací gel. A na vypraném prádle nepoznáte rozdíl. Fungují tedy jako každý jiný prášek nebo gel, ovšem oceníte eko benefity, které pásky nabízí.


Je úplně jedno, zda perete bílé, černé, barevné nebo dětské prádlo. Pásky se hodí na jakékoliv materiály a barvy nebo typy prádla. S páskami nemusíte nic řešit ani rozlišovat, zda budete prát plavky, spodní prádlo, rifle nebo šaty. Doma obvykle musíte mít několik balení pracích prášků, zvlášť na světlé, tmavé, barevné, jemné prádlo a pokud nemáte v koupelně moc místa, kam s tím?
Pásky jsou velmi skladné a úsporné na místo. Zkoušeli jste už třeba někdy nacpat krabici pracího prášku do kabelky? No tak tyto pásky je tam vydáte, protože jsou tenoučké a menšího formátu než A4.
Hodí se i na cestování, pokud jedete někam, kde budete mít pračku a nechcete sebou tahat těžké prášky na praní, které jsou neskladné a snadno se mohou vysypat nebo vylít. Oceníte je ale i při ručním praní, jak jsem již psala výše.

Balení obsahuje 32 ks pásků, což odpovídá 32 pracím dávkám. Záleží ovšem na množství a znečištění prádla. Jeden pásek je akorát dávka na klasickou 7 kg dávku prádla. Pokud máte více znečištěné prádlo, je lepší použít pásky 2.

Při prvním praní jsem si myslela, že hodit do pračky jen pásek nebude stačit, ale stačí to. Prádlo se vypralo, voní a je příjemně měkké na dotek. 


Prací pásky jsou dostupné v několika verzích, bez parfemace i s vůní a konkrétně na tyto s vůní lučního kvítí můžete mrknout na Ecorevolution.cz. Není to žádná chemická vůně, ale příjemná autentická květinová vůně.
Jestliže vás prací pásky zaujaly a rádi byste je zkusili, můžete využít  i slevičku 10% s kódem PAVLA10.

Zkoušeli jste už někdy prací pásky?

4 komentáře:

  1. Wow, to je pro mě novinka. Vypadají dobře a je super, že i fungují! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapilo mě to, jak může být něco tak malého funkčního stejně jako jiné prací prostředky :-)

      Vymazat
  2. Tak to je paráda. Vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje. Pokud na to narazím, určitě si je pořídím na zkoušku.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!