17. července 2023

Pleťová kosmetika Elemis Superfood

Zhruba půl roku zpátky musím se svojí pletí nakládat doslova v rukavičkách. Stačí jen malý přešlap a hned mi vyskočí pupínek. Zkrátka moje pleť je s přibývajícím věkem stále více pubertální. Rozhodují u mě doslova maličkosti, které mi hodně ovlivňují stav pleti. Například kelímkové pleťové krémy jsem vyměnila z hygienických důvodů za pumpičkové a z pratelných a ekologičtějších tamponků jsem bohužel přešla zpět na vatové. 



Vybírám si také přípravky s šetrným složením, aby zbytečně nezatěžovaly pleť. Moje požadavky splňuje značka Elemis. Obaly mi značka připomíná korejskou kosmetiku, avšak nenechte se zmýlit, jde o britskou značku.

Dvoufázové odličování je pro mě samozřejmostí, proto mi nikdy nesmí chybět kvalitní čistící gel jako druhý krok po odlíčení pleti. Krásně pleť dočistí od veškerých nečistot a pleť připraví na pečující kosmetiku.
K tomu je výborný probiotický osvěžující čistící gel Elemis Superfood. Účinnými složkami je dýňový olej, olej z černých semen, extrakt z kopřivy, brokolice, pšeničná tráva či kel. 
Používá se klasicky na navlhčenou pleť a poté se smývá. Já nejraději používám konjakovou houbičku, která udělá i velmi jemný peeling a pleť prokrví. 


Noční pleťový krém Elemis Superfood pečuje o pleť, zatímco spíte. To je skvělé že? Krém je probiotický, čili funguje podobně jako probiotika na naše střeva. Zatímco ty užíváme ve formě doplňků, aby nám upravily střevní mikroflóru po nemoci či braní antibiotik, na pleti nám napravují škody vlivem stresu, špatné stravy, změnami teplot, nevhodně zvolené kosmetiky nebo naopak přehnané péče.

Díky ječmenu, oleji ze sladkých mandlí a chia semínek se krém postará o hydrataci, zklidnění a vyhlazení jemných vrásek. 
Zelený ječmen je můj parťák již řadu měsíců v rámci detoxikace organismu, stejně tak chia semínka. Řada Superfood od Elemis tak přesně pasuje do mého životního stylu, protože stav pleti si jde se zdravou stravou ruku v ruce a to, co si dopřáváme vnitřně, to se pak odráží i navenek. 

Někoho může odradit barva a textura krému, která je jako řidší blatíčko. I barva je taková našedlá a ne moc vábná. Ovšem na pleti je komfortní a aplikace je doprovázená příjemnou bylinkovou vůní. Ta je výraznější, ale kde jsou bylinky, to je moje.

Textura krému je velmi jemná, krásně se roztírá i vstřebává a nebudete se lesknout, protože krém není vůbec mastný. 
Krém mi pomohl držet pleť v dobrém stavu v těch největších vedrech, takže skutečně funguje. Je to opravdu skvělý krém, který doporučuji všemi deseti.


Pokud máte problematickou pleť se sklonem k pupínkům, určitě dejte přednost pumpičkovým balením před těmi v kelímku. Zejména pokud do krému rýpáte prsty a nemáte návyky na špachtličku.
Jak totiž není ke krému přiložena (obvykle také nebývá), ihned se vrháme do rýpnutí do krému prsty. A to je špatně. Zaneseme si do krému spousty nečistot a bakterií, které pak přenášíme na pleť a tím se tvoří pupínky.


Znáte značku Elemis? A máte také problematickou pleť v dospělosti?

4 komentáře:

  1. Pleť mám velmi problematickou, ale pomohla mi značka Uriage. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Uriage jsem nikdy nic neměla, ale spousta lidí si ji chválí :-)

      Vymazat
  2. Opět pro mě naprosto nová značka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě první zkušenost, nicméně značku mám v povědomí už dlouho :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!