26. října 2023

Zážitkové odpoledne v Tierra Verde

Před několika dny jsem prožila krásné zážitkové odpoledne v prostorách společnosti Tierra Verde, která sídlí v Popůvkách u Brna na Moravě. Mám to kousek od svého bydliště, proto jsem neváhala nahlédnout do výroby této eko drogerie a přírodní kosmetiky. Na programu byla i přednáška s Margit Slimákovou, která mě inspiruje už roky. Nebyla to žádná soukromá akce jen pro pozvané, takže pokud se bude konat i příští rok a máte to poblíž, určitě se také přihlaste. 
Z jediné podnikové prodejny, kterou společnost ve svém sídle má, jsem si odnesla několik eko produktů z drogerie pro čistou domácnost a samozřejmě i přírodní kosmetiku, o kterou se s vámi podělím v jednom z dalších příspěvků. 
Značku určitě všichni znáte z DM drogerií, supermarketů, online e-shopů nebo i z Rohlíku. Na Tierra Verde se mi líbí jejich přístup k výrobě, který není masově strojový, ale vše probíhá hezky ručně, včetně plnění nádob a lepení etiket.


Hned vedle hlavního vchodu do společnosti byl květostánek s nádhernými vázanými kyticemi, které jsme si mohly zakoupit vložením peněz do schránky. Tohle je určitě skvělý nápad, jak udělat radost kytičkou sobě nebo někomu blízkému. 


Mýdlové ořechy byly úplně prvním produktem od Tierra Verde vůbec a jsou také součástí složení ostatních produktů. Mýdlové ořechy přirozeně obsahují vysoký obsah saponinů, proto se přidávají do šetrných pracích prostředků Tierra Verde. 


Sortiment Tierra verde je opravdu široků, však posuďte sami. Toto je jen malá část a věřím, že jste už někdy něco od značky doma měli nebo dokonce denně používáte.












V podnikové prodejně funguje i plnící stanice tekutých a sypkých produktů Tierra Verde. Tu možná také znáte z některých DM drogerií.


A takto vypadá výrobna, sklady a jen několik málo strojů. Vše totiž probíhá především ručně pracovníky společnosti, včetně lepení etiket na obaly. Občas jsou nalepeny malinko nakřivo, ale to není na závadu a jen důkaz toho, že máte doma produkty s kvalitně odvedenou prácí zlatých českých ručiček. 
V prostorách společnosti se produkty vyvíjí, míchají se vůně, zkouší a pokud jsou schváleny pracovníky, zaměstnanci i příslušníky jejich rodin, že fungují, vše se pustí do světa. Máte tak jistotu, že nekupujete zajíce v pytli.
K Tierra Verde bych ráda zmínila ještě jednu malou zajímavost. Prohlídkou nás provázel sám majitel společnosti, který ovšem vystudoval provoz a řízení letecké dopravy. Jak se tedy dostal k eko drogerii, je otázka, ale pro nás, jakožto spokojené zákazníky, to určitě dopadlo dobře. 





A na závěr dne se konala přednáška s PharmDr. Margit Slimákovou o zdravé stravě. Určitě doporučuji ji minimálně sledovat na jejích stránkách nebo sociálních sítích a nebo si rovnou pořídit Velmi osobní knihu o zdraví, což už je vlastně moje dlouholetá bible.
Jako občerstvení nás čekaly sýry z Minimlékárny Devět křížů z Domašova u Brna, kam se brzy také chystám doplnit zásoby.




Používáte některé přípravky od Tierra Verde?

8 komentářů:

  1. Už jsem obdivovala na instagramu, muselo to být úžasné 🤩

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to parádní odpoledne. V prosinci mají mít další, tak jsem zvědavá na program 🙂

      Vymazat
  2. Jé, škoda, že to mám tak daleko, tohle vypadá fakt zajímavě. Značku znám a už jsem od ní i několik věci zkoušela a vždy jsem byla spokojená :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše se dá koupit i v DMku, online a i na Rohlíku, takže určitě nebudeš muset shánět dlouho :-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To teda bylo. Mají mít na začátku prosince zase nějaký jarmark a možná i další program, tak je sleduj a třeba se tam také potkáme :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!